Renault

Hoe kan Renault de relatie met haar klanten effectief versterken middels contactmomenten bij de Renault-dealers?

aanpak touch

Al sinds 2017 werken Renault Nederland en Touch Incentive samen aan spraakmakende activatiecampagnes voor het merk Renault.

Samen ontwikkelen we drie keer per jaar een campagne, waaronder deze loyaliteitscampagne in de winter van 2019. Hier creëerden we een loyaliteitscampagne met de combinatie van een kwaliteitscontrole van het auto-onderhoud en een high perceived value geschenkkaart als beloning; de Renault Erop Uit Voordeelkaart. Hiermee krijgen klanten tot 70% korting krijgen op tal van activiteiten. Nadat klanten zich hadden aangemeld voor het loyaliteitsprogramma van Renault (My Renault), maakten zij ook kans om een compleet verzorgd verblijf te winnen in Villages Nature® Paris bij Disneyland Paris®.

De campagne werd vanuit Renault breed gepromoot via DM, radio, display, social en televisie.

primaire doelen

  • Klantbinding
  • Instore traffic genereren

resultaten

  • Een stijging van +9% bij klanten die de dealer bezochten versus 2017/2018
  • 9% van de klanten die de Renault Wintercheck heeft laten uitvoeren heeft zich aangemeld voor het compleet verzorgde verblijf in Villages Nature® Paris. 11% hiervan is een nieuw My Renault-lid
  • Toenemende klantgegevens en inzichten voor Renault

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over deze case of geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?