Creëer betrokken medewerkers met onze employee benefits

Betrokken medewerkers zijn de sleutel tot succes!

Vind je het een uitdaging om nieuw personeel te vinden in deze krappe arbeidsmarkt? Is het verloop in jouw organisatie wel erg hoog? Of wil jij gewoon iets extra’s doen voor jouw medewerkers? Speel in op plezier, beleving en betrokkenheid met employee benefits! 

Betrokken medewerkers zijn blij met hun baan en zullen zich echt inzetten voor de organisatie. Zij werken harder, met meer plezier en zijn bereid die extra stap te zetten. Bovendien zijn betrokken medewerkers creatiever, productiever en stressbestendiger. Hierdoor neemt de kwaliteit van het werk toe. Een organisatie is tenslotte zo goed als de mensen die er werken. Dus wat leveren deze medewerkers jou op? 

Touch Incentive - icoon personeelsverloop - voordelen van betrokken medewerkers
personeels verloop
Touch Incentive - icoon ziekteverzuim - voordelen van betrokken medewerkers
Ziekte
verzuim
Touch Incentive - icoon medewerkerstevredenheid - voordelen van betrokken medewerkers
medewerkers
productiviteit
Touch Incentive - icoon klanttevredenheid - voordelen van betrokken medewerkers
klant
tevredenheid
Touch Incentive - icoon winst - voordelen van betrokken medewerkers
winst
Touch Incentive - icoon personeelsverloop - voordelen van betrokken medewerkers

personeels
verloop

Touch Incentive - icoon ziekteverzuim - voordelen van betrokken medewerkers

ziekte
verzuim

Touch Incentive - icoon medewerkerstevredenheid - voordelen van betrokken medewerkers

medewerkers
productiviteit

Touch Incentive - icoon winst - voordelen van betrokken medewerkers

winst

Touch Incentive - icoon klanttevredenheid - voordelen van betrokken medewerkers

klant
tevredenheid

Tevreden en betrokken medewerkers betekent dus een win-win situatie voor de medewerkers én organisatie! Maar hoe stimuleer je medewerkers en creëer je deze betrokkenheid? Een marktconform salaris is natuurlijk één. Daarnaast ontvangen medewerkers vaak een beloning in de vorm van een bonus, maar medewerkers zijn niet te koop. Flexibele arbeidsvoorwaarden worden hierin steeds relevanter en worden vaak juist beter ontvangen. 

Een bonus verdwijnt namelijk meestal direct in de portemonnee van de ontvanger of wordt gebruikt voor basisbehoefte zoals voedsel, onderdak of rekeningen. Mensen kunnen zich vaak niet eens herinneren waar ze hun geld aan hebben uitgegeven. Hierdoor wordt deze beloning snel vergeten. Salaris en beloningen zijn dan ook niet de belangrijkste factor voor Employee Engagement.

Zelf aan de slag met Employee Benefits? Download onze one-pager vol tips & tricks!  

Een non-cash reward creëert juist een “tastbaar” symbool van erkenning en beloning voor hun inspanningen. Het is deze beleving die betrokkenheid stimuleert. Het biedt een blijvende herinnering aan hun prestaties en het bedrijf waarvan ze deze beloning hebben ontvangen. Zo versterkt het dus de band tussen werkgever en werknemer. 

Touch helpt graag om medewerkers op een hoger niveau te laten presteren en ze betrokken te maken. Wij werken met full business support services waaronder project management, fulfilment & assortiment, helpdesk en IT & webservices. Met onze employee benefits oplossingen bied je jouw personeel in een handomdraai de waardering die zij verdienen!     

Employee Benefits Platform

Met het voordeel, voorrang en voorrecht van ons Employee Benefits Platform biedt je jouw medewerkers echt een unieke beleving. Denk aan unieke en exclusieve voordelen voor medewerkers en hun familie, zoals kortingen op pretparken, dierentuinen, sportactiviteiten en de tofste lifestyle gadgets. Jouw medewerkers kiezen zelf! Zo is er echt voor ieder wat wils. Bekijk hier het voorbeeld van De Mandemakers Groep!

Een Employee Benefits Platform is instapklaar, volledig geautomatiseerd en te integreren met HRM en salarisadministratie. Bovendien kan het platform volledig gepersonaliseerd worden, zodat dit echt dient als verlengstuk van jouw organisatie. 

Loyalty engagement solutions

Onze platforms zijn door de verschillende module mogelijkheden makkelijk door te vertalen van voordeelplatform naar loyaltyplatform. De platforms zijn dus zowel qua deals als qua loyalty schaalbaar.

Met behulp van unieke belonings- en programmasoftware faciliteert Touch in alles wat er nodig is om medewerkers te inspireren en de loyaliteit onder medewerkers te verhogen. Wij combineren de kennis én operationele mogelijkheden om medewerkers middels een gestructureerd programma continu te prikkelen, inspireren en belonen. Hiermee weten wij een ‘bereik factor’ te creëren waarmee we medewerkers aanmoedigen actief mee te werken aan de doelstellingen van het programma. Dit zorgt voor een grote draagkracht in de organisatie, zoals bij Yource

Incentives voor medewerkers

Een incentive stimuleert, motiveert en inspireert jouw medewerkers. Dit cadeau hoeft niet altijd groot of duur te zijn. Het gaat om het ontwapende effect van het gebaar. De glimlach, het goede gevoel.

Met een non-cash reward wordt er ingespeeld op beleving. Dit tastbare symbool van erkenning en waardering zorgt voor een positieve associatie met jouw organisatie. 

Met ruim 300 contentpartners, een breed assortiment aan A-merk producten en een brede range aan cadeau- en voordeelkaarten hebben wij altijd een incentive voor medewerkers die bij jouw wensen en organisatie past! Ontdek hier hoe we dit ruime aanbod hebben ingezet voor de medewerkers van KPN! 

Vond je dit interessant? Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Ben je geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?