MEER CONVERSIE DOOR DE JUISTE INCENTIVE

Bedrijven maken gebruik van incentives waarmee de conversie aanzienlijk vergroot kan worden. De inzet van een incentive kan potentiële klanten over de streep trekken of bestaande klanten overhalen tot een grotere aankoop, puur om de beloning te krijgen. De aantrekkelijkheid van een incentive is dus bepalend voor het succes van de incentive campagne.

Het kiezen van een incentive gebeurt meestal op basis van willekeurige suggesties. Marketeers putten vooral uit eigen referentiekader, maar er wordt ook gekeken naar wat populair is en naar wat andere merken gebruiken. Met deze blog breiden we dat referentiekader uit en geven je meer inzicht in het kiezen van de juiste incentive!

De economische waarde

De economische waarde geeft aan wat een product, in geld uitgedrukt, daadwerkelijk waard is. De inspanning waarvoor de klant wordt beloond, moet in de balans zijn. Wanneer de economische waarde van de incentive te laag is ten opzichte van de inspanning, zou dit demotiverend kunnen werken. Anderzijds, wanneer de economische waarde van de incentive te hoog ligt ten opzichte van de inspanning, kan de klant zich bewust worden van de poging om het (koop)gedrag te beïnvloeden en er weerstand tegen bieden.

 

“Het kiezen van een incentive gebeurt meestal op basis van willekeurige suggesties. “

 
De psychologische waarde

De psychologische waarde geeft de belevingswaarde weer van de incentive. Zo kunnen de economische waarde van een tablet en een weekendje weg hetzelfde zijn. De psychologische waarde is echter veel hoger bij het weekendje weg, omdat dit een emotionele ervaring creëert. Op deze manier wordt een positieve beleving toegevoegd.

De balans in de waarde van een incentive

Een incentive heeft dus een economische waarde en een belevingswaarde. De juiste balans in de waarde van een incentive vind je door de economische waarde te combineren met de belevingswaarde. Wanneer dit samen aansluit op de tegenprestatie die wordt verwacht van de klant, wordt de campagne vrijwel zeker een succes.

“Naast de balans in waarde van een incentive is het van belang dat de incentive aansluit bij het product of de dienst van het merk.”

 
Aansluiting bij het product en de doelgroep

Naast de balans in waarde van een incentive is het van belang dat de incentive aansluit bij het product of de dienst van het merk. Tevens moet de incentive bij de interesses en behoeftes van de doelgroep passen. Deze benadering zorgt ervoor dat de klant erkenning ervaart en een emotionele betrokkenheid creëert.

Wanneer je bijvoorbeeld bij aankoop van 2 potten verf een waardebon voor de sauna cadeau geeft, mis je (mogelijk) niet alleen de aansluiting bij je eigen merkidentiteit maar ook bij de behoefte van de doelgroep. In dit geval kan beter gekozen worden voor een Home Voordeelkaart, waarmee korting wordt geboden op diverse bekende woonwinkels, tuincentra, elektronica-/telefonie diensten en interieurmerken. Zo laat je als merk zien de behoefte van de doelgroep te begrijpen en hierop in te spelen.

Durf te vragen!

Het inspelen op de behoefte van de doelgroep is overigens slechts één van de meest succesvolle tools om een passende incentive te kiezen. Durf daarom te vragen! Voer een klant-tevredenheidstest uit of start een poll op social media. Ga de interactie aan met de klant en verzamel data en inzichten die je kan gebruiken voor de keuze van jouw volgende incentive.

Zelf een incentive campagne opzetten

Wil jij ook de verkopen stimuleren en de conversiecijfers zien groeien? Touch kijkt graag met je mee naar een incentive campagne die aansluit op jouw doelgroep en doelstellingen. Let’s get in Touch! 

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over deze case of geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?