Touch Incentive Case Climapoints - Headerbeeld

Clima Direct

Hoe kunnen wij nieuwe en huidige klanten blijvend binden en behouden?

aanpak touch

Clima Direct heeft als groothandel in klimaatsystemen en montagematerialen de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt waarbij veel nieuwe vakbedrijven als klant werden verworven. Om deze en bestaande klanten te behouden is het Clima Points Spaarprogramma gelanceerd. 

Middels het Clima Points programma worden Points verdiend op basis van de waarde van elke online order. Tijdens campagnes kunnen dubbele punten worden verdiend op specifieke merken of producten en op verjaardagen ontvangen deelnemende vakkrachten extra Clima Points.

Om klanten op een laagdrempelige manier deel te laten nemen aan het programma is er een Single Sign On process ingericht.

Alles is tot in de puntjes geregeld; van projectmanagement tot fulfilment en klantenservice, inclusief een op maat samengesteld spaarassortiment.

primaire doelen

  • Online sales stimuleren (via eigen webshop)
  • Marketing campagnes snel en doeltreffend lanceren
  • Betrokkenheid en merkloyaliteit verhogen onder niet-gecontracteerde vakkrachten

resultaten

  • Deelnemende vakkrachten zijn erg tevreden over het programma
  • In het eerste jaar na lancering neemt 51% van de klantenbase actief deel aan het programma en zijn 40% van de toegekende Points verzilverd
  • Actief deelnemende klanten plaatsen overwegend meer orders via de Clima Direct webshop

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over deze case of geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?