Vraag vanuit DESTIL

Hoe kan DESTIL als distributeur van kwaliteitsmerken een concurrerende marketingstructuur neerzetten, zonder mee te gaan in kortingen en promoties van concurrenten en alsnog meerwaarde creëren voor zowel leveranciers en klanten?

Een meetbaar succesvol multi-vendor programma

Aanpak Touch

Als vooraanstaande distributeur in de bouwsector levert DESTIL al meer dan 150 jaar kwalitatieve A-merken. In het jubileumjaar 2015 is het DESTIL ProPunten loyaliteitsprogramma succesvol gelanceerd en sinds het eerste jaar worden al mooie resultaten gerealiseerd.

De gestelde programma doelstellingen zijn duidelijk: de loyaliteit van klanten richting DESTIL en deelnemende merken verhogen en het structureel verhogen van de omzet. Op basis hiervan is dan ook het beloningsmechanisme van het DESTIL ProPunten spaarprogramma ingesteld.

Touch heeft DESTIL geadviseerd om te starten met een multi-vendor loyaliteitsprogramma waarbij de deelnemende leveranciers van DESTIL punten uitgeven op basis van aankopen door klanten.

LoyaltyPoint Software

Met de inzet van dit beloningsmodel kunnen diverse leveranciers voor een relatief laagdrempelig budget structureel marketing acties neerzetten. Klanten sparen door middel van hun aankopen ProPunten.

Het DESTIL ProPunten programma maakt gebruik van de door Touch in eigen huis ontwikkelde LoyaltyPoint Software.

Factoren voor succes

Wat maakt een loyaliteitsprogramma zoals DESTIL ProPunten tot een succes? Onderstaande factoren zorgen voor een succesvol multi-vendor loyaliteitsprogramma:

  1. Actieve deelname en commitment vanuit leveranciers
  2. Een gebalanceerde beloningswaarde voor alle klanten
  3. Brede en zichtbare programma communicatie via alle kanalen
  4. Levendig en interactief programma met zowel online als ook offline componenten

Loyalty Magazine Awards 2018

Goed nieuws! DESTIL ProPunten is genomineerd voor de Loyalty Magazine Awards in de categorie ‘Best B2B Loyalty Programme’. De winnaars worden bekend gemaakt op 19 juni in Londen.

Resultaten

Op meerdere vlakken heeft het DESTIL ProPunten loyaliteitsprogramma zich bewezen. Zo laten de omzetresultaten onder actief deelnemende leveranciers een duidelijke groei zien; zowel ten opzichte van de markt als ook ten opzichte van niet-actief deelnemende leveranciers. In de breedte werkt dit effect door in de overall omzet van DESTIL.

Op basis van deze resultaten hebben zich ondertussen meer en meer leveranciers gemeld voor deelname aan het ProPunten. Naast de meetbare Return On Investment voor leveranciers, ontvangen zij middels maandelijkse management rapportages ook nog eens inzicht in hun afzetmarkt.

Wilt u meer weten over deze case of hoe een loyalty strategie voor uw bedrijf kan bijdragen aan een verhoogde klanttevredenheid en winstgevendheid?

Neem dan contact op met Toon van Gastel