Het belang van medewerkerstevredenheid

De tevredenheid van personeel is erg belangrijk in een organisatie. Maar waarom is dit zo belangrijk? In onze blog lees je er alles over. Ben je meer geïnteresseerd in hoe je je medewerkers tevreden houdt? Lees dan deze blog.

Het belang van medewerkerstevredenheid

Tevreden medewerkers zijn een sleutel tot het succes van jouw organisatie. Wetenschap toont aan dat gelukkige mensen creatiever, productiever en stressbestendiger zijn. Tevreden medewerkers werken daarnaast harder en zijn minder vaak ziek. Het verhogen van de medewerkerstevredenheid is daarom essentieel.

Van tevreden naar betrokken medewerkers

Je wilt niet alleen dat jouw personeel tevreden is, maar ook dat ze zich betrokken voelen bij de organisatie. Tevreden medewerkers voelen zich prettig in hun functie en zullen de organisatie minder snel verlaten. Betrokken medewerkers zijn blij met hun baan, maar zullen zich daarnaast echt inzetten voor de organisatie. Ze zijn bereid om die extra stap te zetten. Ze werken met meer plezier en klantgerichter. Hierdoor neemt de kwaliteit van het werk toe, blijkt uit onderzoek.

Belang medewerkerstevredenheid voor de organisatie

Hetzelfde onderzoek toont aan dat organisaties veel profijt hebben van een hoge medewerkersbetrokkenheid. Hieruit blijken goede en hoge cijfers: 

Touch Incentive - icoon personeelsverloop - voordelen van betrokken medewerkers
personeels
verloop
Touch Incentive - icoon ziekteverzuim - voordelen van betrokken medewerkers
Ziekte
verzuim
Touch Incentive - icoon medewerkerstevredenheid - voordelen van betrokken medewerkers
medewerkers
productiviteit
Touch Incentive - icoon klanttevredenheid - voordelen van betrokken medewerkers
klant
tevredenheid
Touch Incentive - icoon winst - voordelen van betrokken medewerkers
winst
Touch Incentive - icoon personeelsverloop - voordelen van betrokken medewerkers

personeels
verloop

Touch Incentive - icoon ziekteverzuim - voordelen van betrokken medewerkers

ziekte
verzuim

medewerkers
productiviteit

winst

klant
tevredenheid

Tevreden medewerkers betekent dus een win-win situatie voor de medewerkers én organisatie!

Onderzoek naar medewerkerstevredenheid

Om de tevredenheid van je eigen werknemers te verhogen, begin je met een startpunt. Dit kan een onderzoek naar de huidige medewerkerstevredenheid zijn. Organisaties kunnen dit doen door middel van tevredenheidsvragenlijsten. Hier zitten vragen tussen over de werkzaamheden en de arbeidsomstandigheden. Ook de relaties met collega’s en de arbeidsvoorwaarden komen aan bod.

Door deze onderwerpen aan te snijden, krijgt de organisatie inzicht in de tevredenheid. Hierdoor kan ontevredenheid op tijd ontdekt en voorkomen worden binnen teams.

“Betrokken medewerkers zijn blij met hun baan, maar zullen zich daarnaast echt inzetten voor de organisatie”

Medewerkerstevredenheid verhogen

Wanneer de huidige medewerkerstevredenheid in kaart is gebracht, kan gekeken worden naar hoe dit kan worden verhoogd. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het personeel te belonen voor hun inzet. Hierbij zijn cadeaukaarten voor medewerkers altijd een goed idee. Ben je benieuwd naar meer tips om de tevredenheid te verhogen? Lees dan ook deze blog!

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over deze blog of geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?