DE POSITIEVE EFFECTEN VAN INCENTIVE MARKETING

Het inzetten van loyalty- en incentive campagnes is een slimme manier om een bedrijf te differentiëren van concurrerende bedrijven. Daarnaast ligt het rendement van dit type campagnes hoger dan kortingsacties, zeker op de lange termijn. Toch worden kortingsacties nog steeds gezien als dé manier om traffic naar winkels te genereren en verkopen te stimuleren. Niets is echter minder waar! Natuurlijk trekt een kortingsactie wel mensen aan, maar tegelijk kan het een ‘goedkope’ negatieve associatie oproepen. Met kortingspromoties wordt bovendien structureel ingeleverd op prijs; hierdoor stijgt de omzet niet, maar de kostprijs wel!

Een betere manier om traffic te genereren is incentive marketing. Hiermee wordt namelijk extra waarde toegevoegd aan het gehele aanbod. Een succesvolle incentive campagne biedt daardoor een hogere belevingswaarde dan een kortingsactie. Dit zorgt voor een veel positievere merkbeleving bij de klant, waardoor ook de klantloyaliteit gestimuleerd wordt. Meestal is een incentive tegen aantrekkelijk kosten te realiseren. Stop dus met kortdurende kortingsacties waarmee je inlevert op prijs, omzet en marge. Ga voor incentive marketing en voeg juist waarde toe.

Touch Incentive - Case Renault
De kracht van incentive marketing

Incentive marketing is een specifieke marketingstrategie om klanten te werven, behouden of terug te winnen door ze een beloning te geven. Het principe van incentive marketing is vrij eenvoudig; door de beloning en de daarmee samengaande erkenning wordt het gewenste (koop)gedrag gestimuleerd.

Deze marketingstrategie werkt het beste wanneer er een eenmalige actie is vereist, zoals bijvoorbeeld het kopen van een product, een aanmelding voor de nieuwsbrief of het downloaden van een e-book. Door een incentive aan deze actie toe te voegen wordt het gehele aanbod aantrekkelijker. Zodoende is incentive marketing een efficiënte tool om de conversie op je campagne te verhogen.

Alle positieve effecten van incentive marketing op een rij

Met incentive marketing wordt:

  • de waarde van het totale aanbod verhoogd zonder in te leveren op prijs, marge of merkbeleving;
  • de conversie op een campagne aanzienlijk verhoogd;
  • de klanttevredenheid bevorderd en klantloyaliteit gestimuleerd.

 

“Stop met kortdurende kortingsacties waarmee je inlevert op prijs, omzet en marge. Ga voor incentive marketing en voeg juist waarde toe”

Begin nu met incentive marketing!

Genoeg redenen dus waarom we bij Touch geloven in de kracht van incentive marketing. Het is hierbij wel van belang dat de incentive zowel in beleving als in waarde aansluit bij jouw dienst of product. Hierover lees je meer in onze blog ‘meer conversie door de juiste incentive’.

Wij denken graag met je mee. Touch heeft een breed aanbod van unieke voordeelkaarten en cadeaukaarten welke in te zetten zijn in een incentive campagne, maar we sparren ook graag over tailor made mogelijkheden.

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over deze case of geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?