Meekijken met Sanne Hoogerheide

Hi! Mijn naam is Sanne en van januari 2024 tot en met juni 2024 heb ik stagegelopen bij Touch Incentive. Ik neem jullie graag mee in mijn werkzaamheden, projecten en uitdagingen gedurende mijn stage.

Mijn werkzaamheden binnen Touch Incentive

Tijdens mijn stageperiode bij Touch Incentive heb ik op drie verschillende afdelingen meegewerkt: Promotions, Marketing en Service.

Bij Promotions heb ik geholpen met het opmaken van platformen voor klanten, zoals Air Miles. Ook checkte ik wekelijks of de homepage deals op alle Promotions platformen nog goed stonden. Als deze niet meer goed stonden of als acties verlopen waren vulde ik de deals op de homepages weer aan.

Daarnaast draaide ik mee met de Marketingafdeling. Hier werkte ik samen met mede-stagiair Rached aan de contentplanning en de briefings voor onze socials. Ook schreef ik nieuwsbrieven voor Erop Uit Voordeel en onze Promotions platformen, zoals Mandemakers en Prénatal.

Tot slot meldde ik me anderhalve dag per week aan op de telefoon bij Service. Als er dan een Essent lijntje ging, kon ik die opnemen en de klant helpen met zijn of haar vraag.

De leuke kanten en de minder leuke kanten van de stage

Het bedenken en maken van content voor Marketing vond ik het leukst om te doen. Dit, omdat we hier als stagiairs veel vrijheid in kregen. Bij Promotions vond ik het leuk om te zien hoe een website er ‘achter de schermen’ uitziet. Normaal denk je daar helemaal niet over na.

De telefoongesprekken met klanten bij Service waren goed te doen. In het begin vond ik het wel lastig hoe ik op de klanten kon reageren als ze hun probleem of vraag probeerden uit te leggen, maar na een tijdje ging dit steeds beter en voelden de gesprekken ook relaxter.

Mijn projecten

Ik heb voor Instagram een kalender gemaakt voor de stories, zodat Touch actiever en zichtbaar wordt op hun socials. Hiervoor heb ik de content voor de ticketdeals mogen opmaken. Daarnaast heb ik deze en de andere content op Instagram geanalyseerd van de afgelopen maanden. Dit klinkt misschien saai, maar zelf vind ik het leuk om te zien hoe vaak zelf bedachte en gemaakte content wordt bekeken. Dit kan dan ook weer worden meegenomen in het bedenken van nieuwe content.

“Iedereen is ontzettend behulpzaam en geduldig bij het uitleggen van dingen.”

De uitdagingen en mijn aanpak

Het bedenken van content voor social media, zoals LinkedIn en Instagram, was in het begin wel even lastig. We moesten goed nadenken over welke mogelijkheden er waren buiten de vaste content, omdat onze socials B2B gericht zijn. Ondanks deze uitdaging vond ik het leuk om me hiermee bezig te houden.

Daarnaast vond ik meedraaien bij Service een uitdaging aan het begin van mijn stage, omdat ik niet goed was in het voeren van telefonische gesprekken en er niet van hield. Maar zoals ik al had verwacht, ging dat hoe vaker ik het deed, steeds een stuk beter.

Mijn stage in het algemeen

Toen ik aan mijn stage bij Touch begon, had ik geen specifieke verwachtingen; ik was vooral benieuwd wat er allemaal op m’n pad zou komen tijdens deze periode. Het begon langzaam, aangezien ik vertrouwd moest raken met de taken en programma’s waarin gewerkt werd. Naarmate ik meer bekend werd met de werkomgeving, groeide mijn openheid binnen het team en enthousiasme voor de rest van de periode.

Hoewel sommige taken uitdagender waren dan andere, was mijn algehele ervaring positief. Dit komt ook zeker door de goede begeleiding die ik heb gekregen van de collega’s. Iedereen is ontzettend behulpzaam en geduldig bij het uitleggen van dingen.

Mijn ontwikkeling

Gedurende mijn stageperiode ben ik zowel op professioneel als persoonlijk vlak gegroeid. Zo heb ik onder andere meer kennis opgedaan met Adobe, het schrijven van teksten, analyseren van content en het opbouwen van de platformen voor klanten. Daarnaast heb ik vooruitgang geboekt in mijn communicatievaardigheden en telefonische gespreksvoering.

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over een stage bij Touch Incentive of wil je gelijk solliciteren? Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?