Meekijken met Rached Aaden

Hi ik ben Rached! Ik ben werkzaam geweest als stagiair bij Touch Incentive van februari 2024 tot en met juni 2024. In deze blog vertel ik je over wat mijn favoriete werkzaamheden zijn geweest, mijn eigen ideeën die ik mocht toepassen en mijn persoonlijke ontwikkeling om jou zo idee te geven hoe het is om stage te lopen bij Touch Incentive.

Mijn werkzaamheden binnen Touch Incentive

Bij Touch Incentive was ik werkzaam op de afdelingen Marketing, Loyalty en Promotions Retail.

Bij Loyalty werkte ik aan het opstellen van maandelijkse nieuwsbrieven voor klanten zoals Samsung en Conduent. In deze nieuwsbrieven worden deals, uitjes en cadeaus uitgelicht uit de voordeelshop van bijvoorbeeld Samsung of Conduent. Deze deals kunnen voordelig besteld worden door medewerkers of klanten die toegang tot het platform hebben. Met hun gespaarde punten kunnen ze de deals bestellen. Ik zorgde ervoor dat de inhoud van de nieuwsbrieven aantrekkelijk en informatief was, zodat lezers enthousiast zouden raken over de uitgelichte incentives. Dit vereiste niet alleen creatief schrijven, maar ook nauwkeurig onderzoek om de beste aanbiedingen en cadeaus te selecteren die waarde toevoegen voor de doelgroep van onze klanten.

Bij Promotions Retail hield ik me bezig met het maandelijks factureren van klantorders en het opmaken en verwerken van ticketcampagnes voor onder andere Albert Heijn. Ik zorgde ervoor dat alle gegevens nauwkeurig in het systeem werden ingevoerd. Dit werk vroeg een hoge mate van precisie om ervoor te zorgen dat alle klantgegevens correct waren en dat er geen fouten werden gemaakt in het factureringsproces.

Bij Marketing heb ik me beziggehouden met de socials van onze organisatie. Elke vrijdag hadden Sanne, mijn mede-stagiaire, en ik samen met Marketing Managers Laura en Wendy een overleg over hoe we de contentkalender voor Instagram en LinkedIn konden vullen. Tijdens deze bijeenkomsten bespraken we nieuwe content ideeën, analyseerden we de eerdere posts en bespraken we de beste strategieën om ons publiek te betrekken. Ik kwam uiteindelijk, samen met directeur Dennis van den Berg, op het idee om Instagram carousel posts te maken voor de drie verschillende units van Touch, namelijk Loyalty, Promotions en Employee Benefits. Deze carousels waren bedoeld om de verschillende diensten die wij aanbieden op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren en om onze volgers een diepgaander inzicht te geven in wat wij doen en bieden bij Touch Incentive.

De leuke kanten en de minder leuke kanten van de stage

Wat ik het leukst vond aan mijn stageperiode bij Touch Incentive was de veelzijdigheid van mijn taken en de kans om op verschillende afdelingen te werken. Bij Loyalty vond ik het opstellen van nieuwsbrieven voor grote klanten zoals Samsung, ING en Conduent heel uitdagend en creatief. Bij Promotions Retail was het leuk om betrokken te zijn bij de uitjescampagnes voor Albert Heijn en het factureren van klantorders op te pakken. Daarnaast genoot ik van het werken aan de sociale media van het bedrijf en het bedenken van nieuwe contentstrategieën met mijn collega’s. Deze ervaring heeft mijn passie voor marketing en klantenbinding versterkt en heeft me waardevolle vaardigheden opgeleverd.

Mijn projecten

Eén van mijn leukste projecten was het ontwikkelen van Instagram carousel posts, een idee dat ik samen met directeur Dennis van den Berg heb bedacht. Het project vereiste zowel creativiteit als strategisch denken om de inhoud effectief af te stemmen op ons publiek. Ik vond dit project bijzonder leuk omdat het me de kans gaf om mijn vaardigheden in grafisch ontwerpen en contentcreatie te ontwikkelen.

Het werken aan de Instagram carousel posts was niet alleen een leerzame ervaring, maar ook een creatieve uitdaging die ik met veel enthousiasme heb opgepakt. Het gaf me de mogelijkheid om een zichtbare bijdrage te leveren aan de online zichtbaarheid van Touch Incentive. Dit is een idee geweest dat het bedrijf in de toekomst vaker kan gebruiken.

“Vanaf dag één ben ik warm onthaald en ik voelde me direct op mijn gemak.”

De uitdagingen en mijn aanpak

In het begin van mijn stage bij Touch Incentive kreeg ik beetje bij beetje meerdere taken toegewezen. Dit was een leuke uitdaging. Het opstellen van de nieuwsbrieven voor klanten kostte wat tijd. Ik moest wennen aan het systeem en de specifieke eisen van elke klant.

Eén van de grootste uitdagingen was het beheren van mijn tijd en het prioriteren van mijn taken. Om deze uitdaging aan te pakken, begon ik met het maken van een gedetailleerde planning en stelde ik duidelijke doelen voor elke dag. Dit hielp me om overzicht te houden en mijn werk efficiënter te organiseren. Daarnaast moest ik wennen aan de opmaak van de nieuwsbrieven. Dit vond ik in het begin lastig, maar ging een stuk makkelijker toen ik hier meer gewend mee raakte. Door de nieuwsbrieven regelmatig te maken en feedback van mijn collega’s te ontvangen, begon ik namelijk steeds meer vertrouwen te krijgen in mijn vaardigheden. Na verloop van tijd ging het opstellen van de nieuwsbrieven dan ook veel makkelijker en sneller.

Wat mijn stage bij Touch Incentive echt bijzonder maakte, was de ondersteuning van mijn collega’s. Ik kon altijd bij hen terecht met vragen en ze waren altijd bereid om me te helpen.

Mijn stage in het algemeen

Mijn stage bij Touch Incentive was een ongelooflijk leerzame en waardevolle ervaring. Het is een geweldig bedrijf met een team van hele leuke en behulpzame mensen. Vanaf dag één ben ik warm onthaald en ik voelde me direct op mijn gemak. De sfeer op kantoor is open en vriendelijk, wat het samenwerken met collega’s erg prettig maakt.

Wat betreft het werken in het bedrijf, heb ik geleerd hoe belangrijk communicatie en samenwerking zijn. Het meedraaien in een professionele omgeving heeft me een goed inzicht gegeven in hoe bedrijfsprocessen verlopen en hoe verschillende afdelingen met elkaar samenwerken om doelen te bereiken.

Mijn ontwikkeling

Wat me vooral opviel, is hoe divers mijn taken waren. Ik had verwacht dat ik voornamelijk ondersteunende werkzaamheden zou verrichten, maar ik kreeg echt de kans om actief mee te werken aan projecten. Dit was veel meer dan ik had verwacht en het heeft mijn kennis en vaardigheden enorm verbreed.

Al met al heeft deze stage mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb niet alleen veel geleerd over Marketing, Loyalty en Promotions maar ook over mezelf en mijn capaciteiten. De ervaring heeft mijn passie voor het vakgebied versterkt en me gemotiveerd om verder te groeien. Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en de steun van mijn collega’s bij Touch Incentive.

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over een stage bij Touch Incentive of wil je gelijk solliciteren? Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?