Meekijken met Olivier Remeijn

Hi, mijn naam is Olivier! Van september 2023 tot en met januari 2024 heb ik stage gelopen binnen Touch Incentive. Ik wil je graag het één en ander vertellen over mijn stageperiode; mijn werkzaamheden, ontwikkeling, projecten en wat ik nog meer heb geleerd. Zo kun je lezen hoe het is om stage te lopen bij Touch Incentive.

Mijn werkzaamheden binnen Touch Incentive

Tijdens mijn stageperiode heb ik op drie verschillende afdelingen meegewerkt: Promotions, Marketing en Service.

Ik vond mijn werkzaamheden voor de afdeling Promotions erg leuk, omdat het totaal iets anders was dan wat ik tot dan toe had gedaan qua werkervaring. Ook bij mijn voorgaande stage waren deze werkzaamheden niet voorgekomen. Tijdens mijn werkzaamheden bij Promotions ging ik aan de slag met een stukje projectmanagement, waarbij een platform voor een klant opgebouwd werd. Hierbij werd steeds teruggekoppeld naar de klant over de voortgang zodat de wensen van de klant ook altijd meegenomen konden worden in de opbouw van het platform. Op deze manier kwam er iets tot stand dat helemaal was afgestemd op de wensen van de klant. Als ik aan een platform had gewerkt, keek ik daar samen met mijn collega Maria naar. Vervolgens spraken we de klant over de voortgang van het bouwen van het platform en konden we daarna weer verder met het optimaliseren hiervan.

Mijn werkzaamheden voor Service bestonden uit af en toe telefoontjes aannemen en mails beantwoorden. Dit vond ik prima om te doen, want het gaf een goed gevoel om mensen te helpen. Oudere mensen kwamen er zelf soms niet uit als ze iets online moesten bestellen. Ze waren dan erg dankbaar als ik ze daarmee kon helpen en dat gaf voldoening. Soms waren mensen wat minder vriendelijk en dat was dan wel even schakelen, maar ook daar leerde ik weer van.

Ik vond de werkzaamheden voor Marketing het leukst. Dit sloot namelijk goed aan bij mijn studie Commerciële Economie. Binnen de Marketingafdeling zijn de werkzaamheden divers en hierdoor waren mijn dagen ook steeds anders. Zo had je het opmaken en inplannen van de nieuwsbrieven, het analyseren van de nieuwsbrieven en foto’s bewerken in Photoshop. Ook de planning van de nieuwsbrieven werd mij toegewezen. Ik vulde voor de komende weken of maanden in welk thema aan de nieuwsbrief hing en welke deals in de nieuwsbrieven moesten komen. Ik kreeg al vrij snel de verantwoordelijkheid om het gehele proces van de nieuwsbrieven te verzorgen: van planning, tot creatie en versturen.

Samen met de andere stagiairs Hidde en Laurens heb ik de kans gekregen om de rondleiding video te filmen van zowel het pand op de Blaak als het distributiecentrum in Soest. Beide filmpjes zijn een succes geworden.

De leuke kanten en de minder leuke kanten van de stage

Het bouwen van de platformen voor Promotions vond ik echt tof om te doen. Het leek erg op het bouwen van een website en dat vind ik leuk om te doen. Het puzzelen om te ontdekken waar bepaalde gegevens, teksten of beelden moeten komen, maakte mij enthousiast.

De telefoongesprekken bij Service waren goed te doen. Alleen als mensen aan de andere kant van de lijn en ik elkaar niet begrepen, was het even lastig, maar ook wel weer een leuke uitdaging om ze te helpen. Veel mensen daarentegen waren vaak heel blij als ik ze kon helpen en dan hadden we een gezellig gesprek.

“Ik voelde me thuis en ik ging met plezier naar mijn stage, omdat elke dag varieerde!”

Mijn projecten

Ik heb bij Promotions bijna het hele platform van CNV-Extra gebouwd. Die is toen naar de klant toegestuurd, zodat zij feedback konden geven. Deze feedback kreeg ik vervolgens weer terug van mijn collega Maria en deze heb ik toen verwerkt in het platform. Dit betekende dat ik de foto’s, tussenkopjes, kleuren en buttons erin heb moeten verwerken. Toen ik klaar was heeft Maria mijn werk gecheckt en de wijzigingen teruggekoppeld naar de klant. Dit platform is nu in gebruik en toegankelijk voor alle werknemers van CNV.

Een andere taak die ik tijdens mijn stage heb opgepakt, is het helpen van Hidde. Hij startte iets later dan ik aan zijn stage, waardoor ik hem het één en ander kon uitleggen. Natuurlijk kreeg hij begeleiding en uitleg van andere collega’s, maar ik zat naast hem en liep iets op hem voor qua stage, waardoor ik hem kon helpen. Hier kwam best wat verantwoordelijkheid bij kijken, aangezien het wel goed uitgelegd moest worden. Dit vond ik leuk om te doen, want hij had alles ook snel door. Als hij iets niet snapte legde ik het nog een keer uit en er was een hele relaxte en leuke sfeer tussen ons.

De uitdagingen en mijn aanpak

Bij Promotions wist ik soms even niet hoe iets voor een platform werkte. Dan lukte het bijvoorbeeld niet om een banner in het juiste formaat op het platform te krijgen. Ik probeerde dan eerst zelf even te puzzelen en als ik er echt niet uitkwam vroeg ik hulp aan mijn collega’s Maria of Daphne.

Bij Service was het vooral een uitdaging om mijn geduld te bewaren. Soms moest ik wel eens een paar keer hetzelfde uitleggen aan de klant. Dan was het wel eens lastig om het daarna nog steeds rustig uit te blijven leggen. Dit heb ik opgelost door te bedenken dat ik andersom natuurlijk ook graag geholpen zou willen worden.

Bij Marketing was het anders. Als ik veel nieuwsbrieven achter elkaar moest maken zwakte langzaam mijn focus af en maakte ik fouten. Daarom ging ik met één nieuwsbrief per keer aan de slag. Die maakte ik helemaal af en daarna ging ik even aan de slag met iets anders. Op deze manier kon ik daarna weer een nieuwe nieuwsbrief oppakken en maakte ik minder tot geen fouten.

Mijn stage in het algemeen

Alles ging eigenlijk wel erg goed en ik had weinig specifieke verwachtingen. Hetzelfde geldt voor de Service, alleen bij Marketing zat het iets anders in elkaar.

Ik had niet verwacht dat het in het begin zo ingewikkeld was met die nieuwsbrieven. Ik moest op veel dingen letten, bijvoorbeeld dat de tussenkopjes hetzelfde uitlijnen, dat de linkjes goed in de afbeeldingen en buttons staan, dat de regelafstand hetzelfde is, en nog veel meer. Ik had ook nog nooit echt gewerkt met Photoshop en nu heb ik alle foto’s en banners voor de nieuwsbrieven daarin opgemaakt. Hoe vaker ik het deed hoe beter het ging en als ik het zelf mag zeggen ben ik wel uitgegroeid tot een nieuwsbrief professional!

Verder had ik niet zoveel verwachtingen omdat deze stage helemaal nieuw was voor me. Uiteindelijk toen ik alles doorkreeg was het allemaal tof om te doen. Dit komt ook zeker door de hele goede begeleiding die ik heb gekregen van de collega’s. Iedereen is super behulpzaam en geduldig om dingen uit te leggen.

Mijn ontwikkeling

Ik ben met een serieuzere en professionelere blik gaan kijken naar bepaalde aspecten van de drie afdelingen waar ik heb meegewerkt. Bij Marketing heb ik bijvoorbeeld geleerd om mijn aandacht te verdelen en eerst iets volledig afmaken voordat ik aan iets anders begin. Bij Promotions heb ik kennisgemaakt met het vak van projectmanagement. Ik heb hier mogen helpen met het opbouwen van platformen en echt de achterkant van de website kunnen bekijken via het CMS.

Wat mij zeker zal bijblijven van mijn stageperiode is de samenwerking tussen de verschillende takken van Touch Incentive en de verhuizing van het kantoorpand van Barendrecht naar de Blaak in Rotterdam. Door de verhuizing zat iedereen veel dichter bij elkaar. Waar je voorheen nog een verdieping naar boven of beneden moest lopen, zit nu iedereen op één verdieping. Dit bevorderde de samenwerking nog meer.

Ik draag een heel positief gevoel met mij mee over deze stage. Ik voelde me thuis en ik ging met plezier naar mijn stage, omdat elke dag varieerde. Het team was echt top, iedereen helpt elkaar en er is goede interne communicatie. Ik voelde me door de goede sfeer echt betrokken bij het Touch-team.

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over een stage bij Touch Incentive of wil je gelijk solliciteren? Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?