Meekijken met Hidde van der ent

Hi, ik ben Hidde! Ik liep stage bij Touch Incentive van oktober 2023 tot en met januari 2024 en neem je graag mee in mijn stage-ervaringen. Van wat mijn favoriete werkzaamheden waren, mijn eigen projecten en wat het resultaat daarvan was tot mijn persoonlijke groei. Kortom een kijkje in mijn stage-avontuur.

Mijn werkzaamheden binnen Touch Incentive

Binnen Touch Incentive werkte ik mee op drie afdelingen: Marketing, Service en Promotions. Ik vond het leuk om mee te werken op de Marketingafdeling, omdat deze afdeling altijd nieuwe dingen met zich meebrengt. Elke opdracht is anders en vraagt om een creatieve en slimme aanpak. Het bedenken van ideeën en het ontwikkelen van strategieën maakte het voor mij echt leuk.

Daarnaast vond ik Service een leuke afdeling om te versterken. Het gaf me voldoening om klanten te helpen en hun vragen te beantwoorden. Door vriendelijk te zijn, kon ik mensen blij maken. Ik leerde zelf ook vaak nieuwe dingen, wat het werk extra interessant maakte.

Ook het ondersteunen van de Project Managers uit het team van Promotions vond ik een leuk onderdeel van mijn stage omdat ik voortdurend nieuwe opdrachten kreeg. Soms wilden bedrijven digitale cadeaukaarten, andere keren vouchercodes. Bij Promotions wordt gewerkt van concept tot realisatie en dat maakte meewerken bij deze afdeling zo leuk.

De leuke kanten en de minder leuke kanten van de stage

Bij Marketing genoot ik van het bedenken van creatieve ideeën, wat me energie en plezier gaf. Hoewel gegevensanalyse niet mijn favoriet was, bleef mijn interesse in marketing bestaan en vond ik het een leuke afdeling. Bij Service hielp ik graag mensen met hun vragen. Het beantwoorden van e-mails was minder mijn ding, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat ik leuk vond bij Promotions was dat je telkens een andere opdracht voor je had waar je van A tot Z aan kon gaan werken.

Mijn projecten

Een project dat ik echt leuk vond om te doen, was het creëren van een digitale tour door het kantoor van Touch Incentive op de Blaak in Rotterdam. Ik stelde het idee voor aan het Marketingteam en zij waren enthousiast en gaven me de vrijheid om dit idee op te pakken. Ik heb de looproute van de video bedacht, maar ook nagedacht over welke mensen en spullen we nodig hadden om de video op te nemen. Daarnaast heb ik samen met een mede stagiair een script geschreven. Het was een leuke ervaring omdat we alles zelf konden organiseren en bedenken. Omdat dit zo’n succes was, hebben we hetzelfde mogen doen voor de locatie in Soest.

“Er hangt altijd een positieve sfeer en dat motiveerde mij om extra hard te werken!”

De uitdagingen en mijn aanpak

Het plannen van content voor social media, zoals LinkedIn en Instagram, vond ik wel lastig. Ik moest goed nadenken over wat je kon posten als bedrijf en of dat bij Touch Incentive zou passen. Daarbij moest je er natuurlijk op letten dat een bepaalde post niet net daarvoor ook al was gepost. Ondanks deze uitdaging vond ik het wel een leuke opdracht.

Verder vond ik telefoneren een grote uitdaging aan het begin van mijn stage, omdat ik niet goed was in het voeren van gesprekken en nauwkeurig luisteren naar de vragen van de klant. Gelukkig ging dat in de loop van de tijd steeds beter doordat ik de uitdaging heb aangepakt door te oefenen en te blijven bellen.

Bij Promotions vond ik de werkzaamheden in het begin lastig omdat ik eerst alle programma’s moest begrijpen en moest weten hoe het aanpassen van een platform werkte. Na wat uitleg, oefening en hulp van collega’s kreeg ik het onder de knie en kon ik zelfstandig aan de slag.

Als ik hulp nodig had dan had ik altijd goede begeleiding daarin. Ik kon altijd wat aan collega’s vragen en dan legden ze me het stap voor stap uit. Dat vond ik fijn, want daardoor leerde ik de taken extra goed begrijpen.

Mijn stage in het algemeen

Toen ik startte met deze stage was mijn verwachting dat het leuk en veel werk zou zijn. Uiteindelijk bleek het precies zoals ik had verwacht. De marketingopdrachten die we als stagiairs kregen waren leuk om te maken en ik heb er veel van geleerd. Het meeste wat ik heb geleerd was het creatief bezig zijn met nieuw ideeën verzinnen voor bijvoorbeeld de socials.

Mijn verwachting van Service was dat het heel druk zou zijn en dat mensen geïrriteerd zouden opbellen met vragen, maar uiteindelijk viel dat reuze mee. Het was een leuke ervaring waarvan ik veel heb geleerd over praten met mensen en het beantwoorden van mails.

Mijn verwachting van Promotions was dat ik het leuk zou vinden, want je kan een platform voor de klant maken van A tot Z. Dit vond ik zo leuk omdat ik ervan geniet om creatief bezig te zijn.

Naast alle werkzaamheden was het een superleuk team om mee samen te werken. Er hangt altijd een positieve sfeer en dat motiveerde mij om extra hard te werken. Het is net een tweede thuis voor mij geworden. Kortom, mijn stage bij Touch Incentive is een positieve ervaring geweest waarbij ik veel heb kunnen leren.

Mijn ontwikkeling

Gedurende mijn stage heb ik veel vooruitgang geboekt en dat geeft me een fijn gevoel. Ik heb mijn creativiteit kunnen verbeteren omdat ik hard heb gewerkt aan het bedenken van nieuwe ideeën voor bijvoorbeeld social media. Dat helpt niet alleen bij het vinden van slimme oplossingen, maar maakt ook andere delen van mijn leven leuker. Door bijvoorbeeld anders te denken, vind ik slimme manieren om dingen anders te doen en dat maakt mijn leven interessanter.

Daarnaast ben ik ook vooruit opgegaan op het gebied van gesprekken voeren. Ik ben blij met hoe ik mijzelf ontwikkeld heb. Het voelde goed om te groeien en ik ben nieuwsgierig naar wat de toekomst in petto heeft.

Een herinnering tijdens mijn stage aan Touch Incentive die me bij zal blijven, is het pingpongen met de collega’s na werk of in de pauze. Maar daarnaast ook zeker de werksfeer en de werkzaamheden. Het is een leuk team en dat maakt dat de dagen en mijn stage voorbij zijn gevlogen.

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over een stage bij Touch Incentive of wil je gelijk solliciteren? Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?