Wat is een added value promotie

Een added value promotie is gebaseerd op het principe dat er niet ingeleverd wordt op prijs, omzet of marge. De waarde van een product of dienst blijft op deze manier behouden. Er wordt bij dit type promotie juist extra waarde toegevoegd aan een product door middel van een incentive met een hoge belevingswaarde, vanwaar de naam added value promotie.

Zoals de naam al aangeeft voegt een added value promotie waarde toe aan een product. Dit gebeurt veelal middels een incentive met een hoge belevingswaarde voor de ontvanger. De benodigde investering is daarentegen juist relatief laag in verhouding tot overige promotievormen. Hierdoor kan dit type promotie de Return On Investment (ROI) aanzienlijk verbeteren.

De waarde van een product of dienst

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel promotiemogelijkheden om verkopen te stimuleren. Hierbij wordt er veelal ingeleverd op de prijs door middel van een promotionele korting. Op de korte termijn geeft dit verkopen direct een boost. Op de lange termijn zorgt dit type promotie er daarentegen juist voor dat de waarde- en prijsperceptie van een product of dienst verminderd. Het verliest in aanzien.

In plaats van in te leveren op prijs en marge kan er daarentegen ook gekozen worden om juist waarde toe te voegen middels een added value promotie. In dit type promotie wordt er een incentive toegevoegd met een hoge belevingswaarde en relevantie voor de doelgroep. 

De juiste incentive kiezen kan lastig zijn. Het weg te geven product, het cadeau, dient:

  1. relevant te zijn voor de doelgroep;
  2. een hoge belevingswaarde te hebben;
  3. langdurig en meermaals gebruikt te kunnen worden.

Zo hebben de voordeelkaarten van Touch een consumentenwaarde van € 39,95. Dankzij deze hoge belevingswaarde ervaart de ontvanger het echt als een cadeautje. Hierdoor zijn zij bereid om ‘meer’ te betalen voor een product of dienst en zodoende blijft de prijs-kwaliteit verhouding behouden. Daarnaast zijn deze producten herhaaldelijk te gebruiken voor een periode van 3 maanden tot een jaar.  Op deze manier wordt er bij ieder gebruik van de incentive een positieve associatie toegevoegd aan het merk dat dit product heeft uitgegeven. Hierdoor blijft een merk langdurig top of mind. Dit creëert een merkvoorkeur en zo worden herhaalaankopen onbewust gestimuleerd.

“een added value promotie kan de Return On Investment (ROI) aanzienlijk verbeteren”


de investering

Voor de uitgever zijn er in de meeste gevallen juist voordelige b2b-voorwaarden van toepassing. Dit type promotionele producten zijn veelal voor een relatief lage investering beschikbaar. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de eigen wensen en de vooraf gestelde doelen voor de campagne.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een added value promotie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij vertellen je er graag alles over tijdens een bakje koffie.

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over deze blog of geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?