4 redenen waarom (digitale) cadeaukaarten zo populair zijn

Het is één van de meest populaire producten binnen loyalty campagnes: de cadeaukaart. Uit onderzoek naar de toenemende populariteit van cadeaubonnen blijkt hoe deze cadeaukaarten binnen loyalty campagnes een win-win situatie opleveren voor zowel consument als organisatie.

Waardevolle toevoeging van digitale cadeaubonnen

Je vraagt je misschien af hoe dit product een win-win situatie oplevert. Met deze redenen leggen we je uit waarom digitale cadeaukaarten een waardevolle toevoeging zijn voor iedere loyalty campagne

Cadeaukaart als attentie

Digitale cadeaukaarten zijn binnen loyaliteitscampagnes echt een uitkomst. Dit komt onder andere doordat digitale bonnen op meerdere locaties ingewisseld kunnen worden. Zo kunnen deze makkelijk cadeau worden gegeven aan iemand. Cadeaukaarten worden door de consument ook beter ontvangen dan gewoon geld, blijkt uit het onderzoek. Als bedrijf kun je cadeaukaarten uitdelen op bepaalde momenten in het jaar, zoals Kerst. Daarnaast is het bewaren van digitale cadeaukaarten erg gemakkelijk. Zo neemt de consument de cadeaubon gemakkelijk mee.

Cadeaukaarten zijn ook nog eens goedkoper voor een bedrijf. Doordat de kaarten in grote aantallen gekocht worden, betaal je minder per cadeaukaart dan de waarde die op de kaart staat. Zo zie je de win-win situatie terugkomen!

Door onze ervaring weten we dat cadeaukaarten een groot succes zijn binnen loyaliteitsprogramma’s. Consumenten gebruiken loyaliteitsprogramma’s om uitgaven te besparen. Via de loyaliteitscampagne van het merk of de winkel spaar je bij iedere uitgave voor bijvoorbeeld punten die je later kunt inwisselen voor geld of producten.

“Cadeaukaarten zijn makkelijk te bestellen, te personaliseren en zijn snel leverbaar.”

Cadeaukaarten leuker dan geld

Onderzoek toont aan dat medewerkers liever een cadeaukaart ontvangen dan geld. Geld wordt vaak direct uitgegeven aan vaste lasten zoals rekeningen of boodschappen. Met een cadeaubon koopt de ontvanger echt iets voor zichzelf. Een cadeaukaart is ook persoonlijker omdat het vaak voor een bepaalde winkel of branche is. Denk aan een Bol.com of BeautyCadeau bon. Ook leuk om te geven is een Select Cadeaukaart. Dan kiest de ontvanger zelf zijn cadeaukaart uit.

Verhoogde en verlengde merkinteractie

Daarnaast heeft de cadeaukaart meer merkbeleving dan geld. Met een (digitale) cadeaukaart blijft het merk langer on top of mind bij de consument! Waardoor de loyaliteit aan het merk toeneemt. Dit blijkt uit onderzoek doordat de cadeaukaart in het postvak of op een plank terecht komt. Hierdoor ziet de consument de cadeaukaart regelmatig voordat deze gebruikt wordt.

In sommige gevallen is branding van de cadeaukaart mogelijk bijvoorbeeld een persoonlijke branding mail mee te sturen. Soms is zelfs de look en feel van de kaart aan te passen aan het merk van jouw bedrijf. Zo wordt de consument herinnerd aan het merk wanneer de bon verzilverd wordt.

Persoonlijk en snel

Uit een ander onderzoek van Blackhawk Network blijkt dat consumenten digitale cadeaukaarten ervaren als persoonlijk en snel. Dit komt doordat ze gemakkelijk te bestellen, te personaliseren en snel leverbaar zijn. Deze inzichten zijn handig  om mee te nemen voor bedrijven die nadenken over inzet van digitale bonnen in hun loyaliteitsprogramma.

Enthousiast geworden?

Wist je dat cadeaukaarten voor medewerkers ook leuk zijn als attentie? Cadeaukaarten zijn voordeliger dan geld, ze passen bij iedere cadeaugelegenheid, ze hebben meer beleving dan geld én je toont waardering aan je medewerkers.

Wil je hier meer informatie over de mogelijkheden van digitale cadeaukaarten binnen jouw loyalty campagne? Neem dan gerust contact op met onze loyalty expert  Vinny Truvnev. Hij legt je hier graag alles over uit.

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over deze blog of geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?