5 vragen aan Richard van der Klooster

Richard WERKT AL SINDS 2008 BIJ JIBE COMPANY EN SINDS 2021 WERKT HIJ VOOR TOUCH ALS Software Architect.

Het geeft voldoening om iets dat ik mede heb bedacht in de praktijk ook te zien werken.”

1. Hoe start je je werkdag?

Ik start de dag altijd met een kopje koffie. Voor ik begin probeer ik een meditatie uit “The Daily Stoic” te lezen en een hoofdstuk uit het boek waar ik op dat moment in bezig ben.

Hierna bekijk ik mijn agenda en to do list om een globale planning voor de dag te maken. Ik start mijn laptop op en begin met het lezen en beantwoorden van mails. Verder kijk ik welke afspraken ik heb en of ik daar nog iets voor moet voorbereiden.

2. Wat zijn je werkzaamheden op je dag?

Ik werk aan meerdere projecten en taken gedurende de dag. Ik probeer taken voor hetzelfde project of dezelfde klant vaak te bundelen, maar dat is niet altijd mogelijk. Ik switch regelmatig van bezigheid omdat iemand even een vraagje heeft of omdat er meerdere dingen urgent zijn.

De taken waar ik me bijvoorbeeld mee bezig houd, zijn het uitwerken van specificaties voor nieuwe klanten of het maken van voorstellen om onze producten verder te verbeteren. Daarnaast maak ik  schattingen voor de werkzaamheden. Ook beantwoord ik veel mails en telefoontjes op een dag en ben ik vaak bij vergaderingen aanwezig. Om goed te weten wat de status is van onze systemen, monitor ik de stand van zaken zodat ik kan ingrijpen waar dit nodig is.

Ik heb dus veel verschillende werkzaamheden. Als ik me ergens op wil concentreren zet ik alles uit. Ik wil altijd alles weten wat er gebeurd en ik heb er dan ook vaak een mening over. Dat er maar 24 uur in een dag zitten zie ik wel als een probleem. Er is namelijk altijd nog wel wat te doen! 

3. Op welk project of eindproduct waaraan jij hebt bijgedragen ben je trots?

Ik ben trots op het Optimise platform en alles daarom heen. Met dit platform ondersteunen we diverse projecten van Touch en werken we voor veel klanten. Het geeft voldoening om iets dat ik mede heb bedacht in de praktijk ook te zien werken.

4. Wat maakt jouw functie zo leuk?

De afwisseling en het contact met klanten maakt mijn functie zo leuk. Ik ben graag bezig in de breedte over het hele product en dat kan ik nu doen. Van specificaties tot implementatie tot testen. Van kleine klanten tot grote klanten en in diverse sectoren.

Ik vind het fijn om te begrijpen wat de klant echt wil. Soms komt een klant met een vraag, maar die vraag is niet altijd het echte probleem dat ze willen oplossen. Erachter komen wat het echte probleem is en dat oplossen geeft voldoening én een tevreden klant.

Waar ik ook nog voldoening uit haal, is het uitzoeken van de oorzaak van een eventueel probleem. Vaak is het een kwestie van een paar regels code aanpassen na lang speuren. Dit lijkt op detective werk en daarom geeft het probleem oplossen een goed gevoel.

5. Heb jij een vraag aan Richard? STEL DEZE HIER!