5 vragen aan marc Steenbergen

Marc is werkzaam bij Touch sinds 2018 en is onze Legal Counsel.

“Ik vind zowel het opstellen als het onderhandelen over contracten heerlijk om te doen!”

1. Hoe start je je werkdag?

Na het opstaan pak ik direct mijn telefoon zodat ik de mails kan gaan checken. Tussen het ontbijten en rijden naar de zaak door, houd ik nauwlettend de binnenkomende mails in de gaten. Ik kan niet ontkennen dat e-mail voor mij zeer belangrijk is om met iedereen, intern en extern, te communiceren. Naast, steeds meer, Whatsapp bijvoorbeeld.

2. Wat zijn je werkzaamheden op je dag?

Mijn werkzaamheden bestaan voor het grootste deel uit het opstellen van contracten en het overleggen over wat er in die contracten staat. Dit doe ik intern, met klanten en ook steeds meer met leveranciers, maar ook met aanbieders van producten en diensten die wij opnemen in onze spaarprogramma’s of incentives campagnes. Ook met de acceptanten van onze cadeaukaarten overleg ik. 

De afgelopen jaren hebben we ervaren dat er ook aan de inkoopkant goede afspraken gemaakt moeten worden voor als de wereld er ineens anders uitziet dan we gewend zijn. Daarnaast houd ik me bezig met de compliance-kant. Dit houdt in dat we zorgen dat we voldoen aan alle wet- en regelgeving, maar ook allerlei door klanten opgestelde requirements en vereiste onafhankelijke normeringen. 

3. Op welk project of eindproduct waaraan jij hebt bijgedragen ben je trots?

Het meest trots ben ik op mijn bijdrage aan het afstemmen en onderhandelen wat betreft contracten in het hele traject om Mentha Capital in de Touch Group te laten deelnemen. Hierdoor kan Touch flink gaan groeien de komende jaren.

4. Wat maakt jouw functie zo leuk?

Ik vind zowel het opstellen als het onderhandelen over contracten heerlijk om te doen! Het is belangrijk om goed op te schrijven wat we wel doen en wat we niet doen, maar ook wat er gebeurt als een bepaalde situatie zich voordoet waarvan we beiden hopen dat dat nooit gebeurt. Het is belangrijk om daar voorafgaand aan een samenwerking over te overleggen. Uiteindelijk moet dat natuurlijk ook goed op papier komen. Dat is soms zoeken naar de juiste omschrijving die alle afspraken goed dekt. Soms gaat dat heel vlot en soms hebben we wat langer nodig voordat we op één lijn zitten.

5. Heb jij een vraag aan Marc? Stel deze hier!