Touch Network

Mentha realiseert loyalty- en incentive specialist Touch Network door drie bedrijven samen te voegen.

Sterke speler op het gebied van klant- en medewerkerprogramma’s

Mentha investeert in Touch Network, een specialist in loyalty-, incentive- en promotieservices, door de bedrijven Touch TVCC (Tickets, Vouchers, Codes, Cards), Touch Incentive Marketing en Jibe Commerce samen te voegen. Hierdoor ontstaat een sterke speler op het gebied van klant- en medewerkerprogramma’s.

Touch TVCC richt zich op promoties en programma’s voor klant- en medewerkerstevredenheid en Touch Incentive Marketing is een specialist in loyalty-marketing. De twee vielen voorheen onder de dezelfde groep, maar werkten veelal afzonderlijk van elkaar. Jibe Commerce ontwikkelt specifieke software om deze programma’s in goede banen te leiden. Dankzij de investering en actieve deelname van Mentha worden alle activiteiten op elkaar afgestemd. Door dit samen te voegen, wordt Touch Network een partner van formaat voor bestaande en nieuwe klanten, waaronder de grotere supermarkten, warenhuizen, tankstations, pretparken, automerken en energieleveranciers.

Na de samenvoeging en de vorming van Touch Network zal de nieuwe onderneming zich richten op zowel een buy & build strategie als verdere (internationale) organische groei door het aantrekken van nieuwe klanten. Het doel is met name om van Touch Network een grotere internationale speler te gaan maken.

DENNIS VAN DEN BERG, OPRICHTER VAN TOUCH EN DE CEO VAN TOUCH NETWORK:

“Door de krachten te bundelen kunnen we onze bestaande en toekomstige klanten beter en breder bedienen. Het partnership met Mentha maakt verdere uitbreiding en groei mogelijk, waardoor we nog steviger in de markt komen te staan. Onze klanten profiteren van een solide loyalty-platform als resultaat.”

EDWIN WITVOET, OPRICHTER VAN JIBE:

“Het samengaan biedt geweldige kansen. We hebben een uniek platform ontwikkeld, dat de opzet en uitrol van uiteenlopende loyalty-programma’s gestroomlijnd laat verlopen. Doordat we nu dichter op elkaar zitten, kunnen we een efficiency-slag slaan en ons platform nog effectiever inzetten.”

MARK VAN INGEN, PARTNER BIJ MENTHA

“Loyalty-programma’s zijn een niet meer weg te denken instrument om klanten te binden en nieuwe doelgroepen aan te trekken. Door deze drie partijen samen te voegen, ontstaat ruimte voor nieuwe activiteiten en verdere groei. Hiernaast ontstaat een gedreven, ondernemend team dat producten samen met ondersteunende software kan gaan leveren aan onze klanten. Wij hebben reeds met veel mensen van de nieuwe groep kennis gemaakt en liggen op één lijn qua visie en ondernemerschap om samen verder te bouwen aan het vervolg van dit avontuur.”

OVER MENTHA

Mentha is een onafhankelijke private equity-maatschappij die investeert in gevestigde, middelgrote en winstgevende bedrijven met flinke groeipotentie. Mentha is actief betrokken bij ondernemingen in haar portfolio en ondersteunt managementteams bij het realiseren van ambitieuze groeiplannen via zowel organische groei, internationale expansie en/of via een buy-and-build-strategie. Hiermee creëert het sterkere en grotere bedrijven met aanzienlijke strategische waarde.

Meer informatie: https://www.menthacapital.com/nl/