Tips voor medewerkerstevredenheid

Je wilt de medewerkerstevredenheid binnen jouw bedrijf verhogen. Hoe doe je dat en waar begin je? Wij geven jou graag drie tips om de tevredenheid van jouw medewerkers te verhogen en te bouwen aan een hoge betrokkenheid onder jouw medewerkers. Ben je benieuwd waarom dit zo belangrijk is? Lees dan deze blog.

Medewerkerstevredenheid is de sleutel voor een succesvolle organisatie. Tevreden medewerkers zijn productiever en minder vaak ziek. Betrokken medewerkers lopen zelfs een stapje harder voor de organisatie. Hierdoor dalen de kosten en stijgt de omzet. Wat wil je nog meer als werkgever? Met onderstaande tips leggen we je graag uit hoe je de medewerkerstevredenheid verhoogt en medewerkers actief betrekt bij de organisatie.

WAARDEER EN BELOON MEDEWERKERS

Het ontvangen van waardering is enorm waardevol voor medewerkers. Wanneer er resultaten behaald worden en collega’s of leidinggevenden hun erkenning hierover uiten, geeft dat een boost in het zelfvertrouwen. Hierdoor neemt de motivatie en tevredenheid van medewerkers toe.

Je kan op simpele manieren aan je medewerkers laten weten dat ze goed bezig zijn. Geef bijvoorbeeld eens een compliment. Dit doet de mens al goed. Wil je echt een beloning geven? Denk dan eens aan een cadeau- of voordeelkaart. Deze producten hebben een hoge attentiewaarde en zijn bovendien leuk om te geven en leuk om te krijgen!

Begin dus met het verhogen van de medewerkerstevredenheid door het uiten van waardering. Dit geeft je collega’s het gevoel dat ze écht iets bijdragen aan de organisatie, waardoor er betrokkenheid ontstaat.

“Begin met het verhogen van de medewerkerstevredenheid door het uiten van waardering”


Ondersteun een gezonde work-life balance

Motiveer persoonlijke ontwikkeling

Het is belangrijk om medewerkers uitgedaagd te houden in hun functie. Zo raken ze niet uitgekeken op het werk dat zij doen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van cursussen of opleidingen. Zo worden medewerkers uitgedaagd en blijven zij zich ontwikkelen. Bovendien geeft dit medewerkers het gevoel dat je bereid bent om in ze te investeren, wat eveneens een vorm van waardering toont.

Geef je personeel daarnaast ook de ruimte om zaken zoals thuiswerken of flexibele werktijden te bespreken. Dit geeft medewerkers het gevoel dat ze gehoord worden, wat zij weer kunnen waarderen.

Stimuleer een gezonde levensstijl

Als werkgever kun je daarnaast een gezonde levensstijl stimuleren. Hoe beter mensen in hun vel zitten, hoe productiever ze zijn op hun werk. Onderzoek toont zelfs aan dat 62% van de medewerkers wil dat hun werkgever ze motiveert om fit te worden en te blijven.

Dit kan bijvoorbeeld door te zorgen voor een fruitbox op kantoor of door gezamenlijke sportlessen. Sporten met collega’s is naast leuk en gezond ook juist een effectieve vorm van teambuilding. Een vrijblijvender alternatief kan bijvoorbeeld de Gezond & Fit Voordeelkaart zijn. Deze incentive kan ingezet worden als beloning en stimuleert tegelijkertijd een gezonde levensstijl!

Motiveer onderlinge binding 

De werksfeer in een organisatie is bepalend voor veel factoren. Denk aan de werkdruk, efficiëntie, effectiviteit en productiviteit. Gezonde relaties tussen medewerkers en collega’s zijn daarom essentieel. Door het gevoel van saamhorigheid ontstaat een groter gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel. Dit kun je bereiken door structurele groepsactiviteiten in te plannen. Hierbij kun je denken aan etentjes, borrels of andere teamuitjes.

Ook een loyaliteitsprogramma kan bijdragen aan de onderlinge binding. Zowel individuele prestaties als teamprestaties kunnen beloond worden met punten waarmee bijvoorbeeld (team)uitjes en producten gekocht kunnen worden. 

Een goed voorbeeld hiervan is het Yource Coins spaarprogamma. Medewerkers sparen voor punten met iedere maand dat ze in dienst zijn. Met verjaardagen of jubilea ontvangen zij extra punten. Ook eigen inzet wordt beloond, zoals het volgen van cursussen of het behalen van targets. Dit programma zit zo in de organisatie verweven dat medewerkers denken in Yource Coins en elkaar aansteken met hun enthousiasme. Lees er hier meer over.

Zelf jouw medewerkers belonen?

Op zoek naar manieren om jouw medewerkers te belonen voor het werk dat zij verzetten en de medewerkerstevredenheid te verhogen? Wat dacht je van een cadeau- of voordeelkaart? Mensen zijn dol op cadeaukaarten! Ze zijn leuk om te geven en leuk om te krijgen.

Wanneer je op zoek bent naar een structurele oplossing kan een loyaliteitsprogramma hier ook een goede oplossing voor bieden. Hiermee bouw je continu aan waardevolle relaties. Wij denken graag met je mee over een passende oplossing.

Maak van jouw tevreden medewerkers betrokken medewerkers!

Vond je dit interessant?
Dan wil je de volgende pagina’s ook niet missen!

LET’S GET IN TOUCH!

Meer weten over deze blog of geïnteresseerd in een impactvolle loyalty en incentive oplossing? Onze loyalty experts weten hier alles over. Neem contact op via dit formulier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste loyalty nieuws?