Vraag vanuit Unilever Cup-a-Soup

Hoe kan de merkbetrokkenheid onder Cup-a-Soup klanten in het Out of Home kanaal structureel worden gestimuleerd?

Echte SouperHelden gaan verder!

Aanpak Touch

Aan Touch is de opdracht verstrekt om een loyaliteitsprogramma op te stellen speciaal gericht aan de wederverkopers van Cup-a-Soup. Omdat deze doelgroep al ruim bekend is met incentives, is het van belang dat het programma vernieuwend en aansprekend is. Daarom heeft Touch, in samenwerking met Unilever, het Cup-a-Soup SouperHelden programma ontwikkeld. Het SouperHelden programma maakt gebruik van de door Touch in eigen huis ontwikkelde LoyaltyPoint Software.

Met de inzet van een online spaarpunten beloningsmechanisme heeft Unilever de mogelijkheid om klanten op diverse momenten te belonen en te waarderen. Een aantal voorbeelden van deze beloningsmogelijkheden zijn hieronder beschreven.

Inspelen op parate kennis

Voor Unilever Cup-a-Soup is het van groot belang dat de wederverkopers over voldoende parate kennis van zowel het merk als de producten beschikken. Daarom heeft Touch speciaal voor het SouperHelden programma een kennismodule ontwikkeld. Deelnemers worden hierbij maandelijks uitgedaagd om een nieuwe kennisvraag te beantwoorden. Correcte antwoorden worden direct beloond in de vorm van SouperPunten. De module blijkt een groot succes: de vragen worden structureel door 70% van de deelnemers beantwoord.

SouperHelden als relatietool voor Rayon Managers

Rayon Managers zijn de belangrijkste factor in de klantrelatie tussen Unilever en de klanten. Daarom vervullen zij binnen het programma een sleutelrol. Zo hebben zij continu inzage in de SouperPunten status van hun klanten en hoe actief zij omgaan met programma. Om de communicatie aan deelnemers zo gepersonaliseerd en vertrouwd mogelijk te maken, verloopt dit ook uit naam van de Rayon Managers.

Verder gaan dan alleen het belonen van transacties

Naast het belonen van verkopen en kennis zijn er binnen het programma ook een aantal softe criteria die beloond worden. Denk hierbij aan retentie van klanten en uitstekend ambassadeurschap. Het doel hiervan is betrokkenheid creëren onder zowel de Rayon Managers als de deelnemers aan het programma. Om het programma nog meer onder de aandacht te brengen bij de klanten van Cup-a-Soup, zijn er fysieke SouperPunten vouchers ontworpen. Deze vouchers kunnen Rayon Managers naar eigen inzicht inzetten om deelnemers kennis te laten maken met het programma en om traffic naar het platform te stimuleren.

Resultaten

Het SouperHelden programma is een succes om meerdere redenen:

  • Cup-a-Soup heeft voor het eerst een tool om op een relevante wijze doelstellingen vanuit de relatie te stimuleren.
  • Sinds het SouperHelden programma is er een aanzienlijke upsell te zien binnen het Out of Home kanaal.

Deze resultaten hebben ertoe geleid dat Touch in 2016 samen met Unilever een verdiepingsslag van het programma gaat creëren om het programma tot een nog groter succes te maken.

Wilt u meer weten over deze case of hoe een loyalty strategie voor uw bedrijf kan bijdragen aan een verhoogde klanttevredenheid en winstgevendheid?

Neem dan contact op met onze Loyalty & Incentive specialist, Toon van Gastel