Vraag vanuit Total

Hoe kan het loyaliteitsprogramma van Total in zijn huidige vorm doorontwikkeld worden tot een succesvol loyaliteitsprogramma met een gevarieerd assortiment?

Total Club

Aanpak Touch

In 2013 heeft Touch samen met Total het spaarprogramma Total Club geïntroduceerd. Hiermee werd het voormalige PowerPoints programma vervangen. De hoofddoelstelling van het programma blijft gelijk: klantloyaliteit en behoud, maar dan in een nieuw jasje. Met Total Club sparen Total klanten bij elke tankbeurt of aankoop in de Total shop voor cadeaus, uitjes of benzine.

Gesegmenteerde communicatie

Binnen het Total Club programma is Touch verantwoordelijk voor de invulling van de webshop en handling en fulfilment van de orders. Ook voert Touch de volledige programmacommunicatie uit. Onderdeel hiervan is de gesegmenteerde nieuwsbrief die maandelijks naar alle Total Club spaarders wordt verstuurd. De resultaten van deze nieuwsbrieven liggen structureel hoger dan de Nationale E-mail Benchmark. Zowel het Open Ratio als het Click-Through Ratio (traffic naar de webshop) zijn hoger dan gemiddeld.

Klaar voor de toekomst

Vanaf april 2017 is Touch verantwoordelijk voor de volledige klantenservice van zowel Total Club als de Happy Fuel Cards.

Om het loyaliteitsprogramma verder te optimaliseren en klaar te maken voor de toekomst, heeft Total aan Touch gevraagd de Total Club webshop en de beleving hiervan te herzien. Touch en Total streven ernaar om het programma in Q3 van 2017 te laten draaien op LoyaltyPoint.

Wilt u meer weten over deze case of hoe een consumentenprogramma voor uw bedrijf kan bijdragen aan een verhoogde klanttevredenheid en winstgevendheid?

Neem dan contact op met Toon van Gastel via 010 - 292 06 66.