Vraag vanuit Nuon

Hoe kunnen klantcontactmedewerkers van Nuon de relatie met de klant op een persoonlijke en autonome wijze versterken?

NUON Verrast de Klant

Aanpak Touch

Vanuit de bestaande samenwerking tussen Touch en Nuon is het idee ontstaan om een digitaal programma in te zetten voor het klantwaardering- en coulancebeleid van Nuon, genaamd: Nuon Verrast de Klant. Het programma maakt gebruik van LoyaltyPoint, de door Touch in eigen huis ontwikkelde software.

Met de inzet van een online platform hebben alle Nuon klantcontactmedewerkers de mogelijkheid om met één klik op de knop een klant te verrassen. Nuon Verrassingen kunnen worden ingezet voor verschillende relatiemomenten, zoals klachtenafhandeling, verjaardagen, verhuizingen of andere unieke momenten.

Gedifferentieerd assortiment

Binnen het Nuon Verrast de Klant programma is in het assortiment onderscheid gemaakt tussen particuliere en zakelijke klanten. Voor consumenten is er keuze uit een breed assortiment van cadeaukaarten. Zakelijke klanten kunnen naast cadeaukaarten ook worden verrast met een slagroomtaart of zelfs een geheel verzorgd teamuitje.

Persoonlijke boodschap

Om de verrassing nog persoonlijker te maken, is er op het online platform een module ingebouwd waarin medewerkers een persoonlijke boodschap voor de klant achter kunnen laten. Deze boodschap wordt vervolgens via de email engine aan de klant gecommuniceerd.

Voor de realisatie van het Nuon Verrast de Klant programma is Touch verantwoordelijk voor het gehele traject. Van het creëren van het online platform tot de complete afhandeling. Hieronder valt de registratie van deelnemers, programmacommunicatie en de volledige logistieke uitvoering.

Resultaten

Met de inzet van deze toepassingen heeft Nuon een nieuwe tool in handen om klanten met één druk op de knop zowel proactief als reactief te verrassen. Na een succesvolle pilotfase wordt het programma nu breed uitgerold over alle Nuon klantcontactmedewerkers in Nederland.

Wilt u meer weten over deze case of hoe een loyalty strategie voor uw bedrijf kan bijdragen aan een verhoogde medewerker betrokkenheid en winstgevendheid?

Neem dan contact op met onze Loyalty & Incentive specialist, Toon van Gastel