Vraag vanuit HEINEKEN Groothandel

Hoe kan HEINEKEN Groothandel bestaande klanten voller maken en tegelijkertijd vaste klanten belonen?

StarBusiness is hét loyaliteitsprogramma voor de zakelijke klanten van de HEINEKEN Groothandel met zowel zakelijk als privé voordeel.

Het StarBusiness spaarprogramma is klaar voor de toekomst!

Aanpak Touch

De relatie tussen Touch en Heineken gaat terug naar 2005, toen het Goed Geschonken programma in samenwerking met HEINEKEN Groothandel werd ontwikkeld.

In 2007 werd het programma vernieuwd naar het StarBusiness programma, waarbij Touch de Partnership Marketing-filosofie heeft ingebracht. Hierdoor kreeg het programma, naast het sparen voor cadeaus, een meer zakelijk karakter door het aanbieden van 'zakelijke voordelen' specifiek gericht op horeca ondernemers.

Deelnemende klanten sparen automatisch STARS door afname van dranken, food en non-food. Deze Stars kunnen ingewisseld worden voor zakelijke en privé doeleinden zoals: cadeau artikelen, reizen en experiences, Heineken evenementen, Heineken merchandise, zakelijk voordeel zoals payrolling, afvalverwerking, toilet hygiëne, energie en meer.

Overall programma doelstelling

Shift, Lift & Retention

HEINEKEN Groothandel

HEINEKEN Groothandel heeft in 2014 Touch de opdracht gegeven om op basis van de door Touch ontwikkelde LoyaltyPoint software® het programma weer verder door te ontwikkelen. Eén van de nieuwe features in het huidige programma is de responsive weergave op mobiel, tablet en desktop.

Touch is hiermee vanaf 2014 naast de invulling en fulfillment van het zakelijk- en privé-spaarassortiment, ook verantwoordelijk voor het advies inzake het totale StarBusiness programma, inclusief communicatiekalender en het IT beheer. Maandelijks vinden op basis van managementrapportages evaluaties plaats om het programma verder te verbeteren en om acties te evalueren.

Resultaten

Door het StarBusiness Programma heeft HEINEKEN Groothandel een unieke en onderscheidende tool in handen, van waaruit de relatie met horeca klanten verder kan worden uitgebouwd. Daarnaast blijken deelnemers aan het programma daadwerkelijk loyaler en voller te zijn. In 2017 zal Touch samen met Heineken het programma door ontwikkelen om spaarders nog actiever bij StarBusiness te betrekken.

Benieuwd naar partnership mogelijkheden of welke incentives dit programma tot een succes hebben gemaakt?

Neem dan contact op met Rick Haak.