Vraag vanuit Coca-Cola

Hoe kan het marktaandeel van de Coca-Cola merken binnen het supermarktaandeel worden versterkt?

Samen het verschil maken met Frisdrank Focus

Aan Touch is de opdracht verstrekt om een programma te ontwikkelen dat over voldoende tools beschikt om het marktpotentieel van Coca-Cola verder uit te bouwen.

Het Frisdrank Focus programma maakt gebruik van de door Touch in eigen huis ontwikkelde LoyaltyPoint Software.

Aanpak Touch

Vanaf januari 2010 is Touch gestart met het loyaliteitsprogramma Frisdrank Focus, gekoppeld aan de belangrijkste groeidrijvers voor de frisdrank categorie. Binnen het programma worden supermarkten beloond op een viertal focusgebieden: promoties, schap, assortiment en gekoelde verkrijgbaarheid.

Punten voor realisatiedoelstelling

De Rayon Managers van Coca-Cola maken per kwartaal afspraken met de supermarkten om zo de juiste focus voor de frisdrankcategorie in het marktgebied te kunnen bepalen. Indien de doelstellingen behaald zijn, worden na evaluatie direct speciale Frisdrank Focus cheques uitgekeerd. Na het claimen van de cheque op het online platform ontvangen de supermarkten spaarpunten. De verdiende punten kunnen worden verzilverd voor winkelprijzen of teamprijzen, waarmee draagvlak onder het gehele team wordt gecreëerd.

Actieve programmacommunicatie

Het Frisdrank Focus programma wordt ondersteund door thematische kwartaalmagazines en het versturen van nieuwsbrieven.

Resultaten

Dit Coca-Cola programma heeft zich gedurende de afgelopen jaren bewezen als krachtige loyalty tool voor supermarkten. Niet alleen heeft Coca-Cola haar marktaandeel binnen dit kanaal weten te versterken maar heeft zij door het programma goodwill gekweekt bij het personeel en leidinggevende van de supermarkten.

Wilt u meer weten over deze case of hoe een loyalty strategie voor uw bedrijf kan bijdragen aan een verhoogde klanttevredenheid en winstgevendheid?

Neem dan contact op met onze Loyalty & Incentive specialist, Toon van Gastel