Vraag vanuit Campina

Hoe kan een blijvend aantrekkelijk en vernieuwend assortiment worden gecreëerd voor het Eurosparen programma?

Campina Eurosparen

Aanpak Touch

Eurosparen is het loyaliteitsprogramma van FrieslandCampina. Sinds de lancering in 2009 is het programma uitgegroeid tot één van de grootste spaarprogramma's van Nederland. In augustus 2016 is de mijlpaal van één miljoen spaarders bereikt! Touch is de voornaamste partner voor het aanbod van fysieke producten in het assortiment. Wanneer een consument zijn/haar Eurosparen Euro's verzilverd zorgt Touch voor de levering van het product op het adres van de consument. Daarbij zorgt Touch ook voor de klantenservice en garantieafhandeling van de geleverde producten.

Van BergHOFF tot JBL

De spaarshop van Eurosparen wordt dagelijks drukbezocht. Met het ruime aanbod aan leuke producten en uitjes is er voor elk wat wils. Zo sparen Eurospaarders voor luxe kookartikelen van BergHOFF tot innovatieve luidsprekers van JBL.

Happy Customers

Het doel van Eurosparen is het creëren van Happy Customers. Dit zijn het aantal Eurospaarders in een jaar die een bestelling plaatsen. Om het aantal Happy Customers hoog te houden, is het belangrijk dat het Eurosparen assortiment aantrekkelijk en vernieuwend blijft. Daarom heeft Touch in 2016 samen met FrieslandCampina een update in het assortiment doorgevoerd. Gebaseerd op klantonderzoek zijn meer dan 200 nieuwe A-merk producten toegevoegd.

Resultaten

Sinds de update van het assortiment is het aantal bestellingen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met ruim 30% gestegen. Hierdoor neemt het aantal Happy Customers en daarmee het succes van het Eurosparen programma toe. Ook de media campagne rondom de miljoenste spaarder genereert veel aandacht voor het spaarprogramma.

Wilt u meer weten over deze case of hoe een consumentenprogramma voor uw bedrijf kan bijdragen aan een verhoogde klanttevredenheid en winstgevendheid?

Neem dan contact op met Rick Haak