Vraag vanuit ING

Hoe kunnen medewerkers van ING-servicepunten structureel worden gestimuleerd in het behalen van de ING campagnetargets?

ING Uitmuntend Programma

Aanpak Touch

Aan Touch is de opdracht verstrekt om het bestaande Uitmuntend programma van ING in een nieuw jasje te steken met als uitdaging het programma levend te houden onder de ING-servicepunten. Het ING Uitmuntend programma maakt gebruik van de door Touch in eigen huis ontwikkelde LoyaltyPoint Software.

Met de inzet van een online spaarpunten beloningsmechanisme, actieve programmacommunicatie en verrassingselementen worden ING-servicepunten actief betrokken bij actuele ING campagnes. Een aantal voorbeelden van deze toepassingen zijn hieronder beschreven.

Munten voor realisatiedoelstelling

Deelnemers verdienen Munten door het behalen van campagne doelstellingen. Via een geanimeerde pagina hebben deelnemers live inzage in de targets. De verdiende Munten kunnen worden verzilverd voor: teamprijzen, waardebonnen, kantoor items en cadeaus.

Verrassingselement

De ervaring van Touch leert dat het goed werkt om deelnemers op ludieke wijze te betrekken bij het programma. Hiervoor heeft Touch samen met ING een kick-off pakket samengesteld, inclusief een kleine attentie en visuele programma uitleg. Een ander verrassingselement binnen het programma zijn de Muntenvouchers. Met deze vouchers heeft ING de mogelijkheid om ING-servicepunten direct te belonen met Munten voor uitzonderlijke prestaties.

Munten bijkopen

Hebben deelnemers net niet genoeg Munten verdiend om het cadeau of uitje te bestellen dat ze graag willen hebben? Speciaal voor het ING Uitmuntend Programma heeft Touch een nieuwe module ontwikkeld. Hiermee kunnen deelnemers door Munten bij te kopen via iDeal dat ene artikel nu alsnog bestellen. Voor de realisatie van het ING Uitmuntend programma is Touch verantwoordelijk voor het gehele traject. Van het creëren van het online platform tot de complete afhandeling. Hieronder valt de registratie van deelnemers, het beheer van het puntensaldo, programmacommunicatie, sourcing en inkoop van producten en diensten en de volledige logistieke uitvoering.

Resultaten

Met de inzet van deze toepassingen heeft ING nieuwe tools in handen om nog effectiever aan te sturen op target realisatie, engagement en parate kennis. Vanaf de eerste periode van het vernieuwde Uitmuntend programma werd dan ook een hoge participatie gemeten.

Wilt u meer weten over deze case of hoe een loyalty strategie voor uw bedrijf kan bijdragen aan een verhoogde medewerker betrokkenheid en winstgevendheid?

Neem dan contact op met onze Loyalty & Incentive specialist, Toon van Gastel